Veelgestelde vragen

We hebben een aantal veelgestelde vragen over het wandelen op een rijtje gezet. Staat jouw vraag en antwoord er toch niet tussen? Stel deze dan per mail via info@startfinish.nl.

Hoe kun je een Corona-proof  wandelevent organiseren?

Allereerst hebben we de wandel 1-2 daagse omgetoverd tot een wandel 2 daagse, die verspreid is over de gehele maand mei. Daarbij hebben we de starttijden liggen tussen 6 uur in de ochtend en 15 uur in de middag. Bovendien bieden we in totaal 8  verschillende routes aan. De kans dat je dus in groepen loopt is niet aanwezig. En je loopt de routes allemaal in dezelfde looprichting, zodat je elkaar niet gaat tegenkomen.

Wij als organisatie zorgen er bovendien voor dat, wanneer meer mensen zich tegelijkertijd aanmelden om te starten, deze minimaal 3 min na elkaar starten. Ons startgebied biedt bovendien veel ruimte (Bussloo strand), waardoor het wachten in alle rust en ruimte kan.

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan zowel digitaal via deze website, als op locatie via het loket van Strandhuys de Enk.

Deze is, net als voor de andere gasten die ons Strandhuys bezoeken, Corona-proof gemaakt. We bieden alles aan via het loket, dat door Plexiglas is gescheiden.

Finishen

De finishtijden zijn door de verschillende afstanden en de verspreiding van dagen ook ver uit elkaar liggend. Hierdoor krijg je geen zgd. terrasvorming bij de finish. Bovendien hebben we geen terras en kun je jouw drankje , koffie etc na afloop op een rustig plekje op Bussloo (ruimte zat) nuttigen en even nagenieten van jouw wandeling.

Met hoeveel mensen mag ik meedoen?

Je mag met maximaal 2 personen de wandeling doen. Ben je geen lid van hetzelfde huishouden? Zorg dan altijd voor 1,5 meter afstand.

Hoeveel kost deelname?

Ongeacht welke afstand je gaat lopen kost inschrijving 12 euro. Dat is 6 euro per wandeling. Hiervoor ontvang je 2 door jou gekozen routeboekjes en 2 consumptiebonnen. We hebben de prijs drastisch lager gemaakt, omdat we geen eigen drankposten hebben op de routes en dus geen kosten daarin hebben. Ook is er geen EHBO aanwezig en hebben we geen medewerkers en verkeersregelaars. Wel vangen we je na afloop op voor de uitreiking van de medaille en de herinnering en kun je bij ons terecht voor een hapje en een drankje.  Bovendien zorgen we voor een goede bepijling en routeboekjes.

Hoe ga je om als er meerdere mensen tegelijk willen starten?

Wanneer er meerdere personen gelijk willen starten, dan zorgen wij ervoor dat er 3 minuten tussen de startende personen zit.

Wanneer je een wandelaar inhaalt, waarschuw elkaar dan even en zorg dat je elkaar veilig en op 1,5 meter afstand passeert.

Zijn er sanitaire voorzieningen onderweg?

Nee, helaas zijn de openbare toiletgelegenheden gesloten. Neem hiervoor zelf iets mee.

Zijn er drankposten onderweg?

Nee, in principe kom je onderweg geen drankposten tegen. Mogelijk zijn er nog wel (afhaal) restaurants op de route die open zijn.

Neem dus zelf voldoende water en wat te eten mee.

Kan ik na afloop wat drinken bij de finishlocatie?

Ja, dat is mogelijk. In je routeboekje zitten hiervoor ook consumptiebonnen. Ons terras is niet geopend, dus zoek een geschikte plek op Bussloo om je drankje te nuttigen.

Blijf na afloop niet bij de finish hangen, maar neem je medaille in ontvangst en geniet thuis na van je prachtige wandeldag.

Hoe laat kan ik starten?

We starten en finishen dit jaar bij Strandhuys de Enk op Recreatiegebied Bussloo. Deze is iedere dag vanaf 9 uur geopend en je kunt je daar ook ter plekke inschrijven. Je ontvangt dan van ons het routeboekje + 2 consumptiebonnen voor koffie, thee of water. Deze kun je gebruiken na afloop van je wandeling bij strandhuys de Enk.

Wil je eerder starten dan 9 uur, dan kan dat ook. Je dient dan wel jezelf een keer aan te melden overdag bij Strandhuys de Enk, zodat je het routeboekje kunt meenemen die je wilt wandelen. Kom je van ver, dan kun je ook een digitale versie downloaden, nadat je jezelf online hebt ingeschreven. Je kunt dan evt al vanaf 6 uur starten (let op, zorg dat je dan niet eerder dan 9 uur finisht, omdat je dan je stempel/medaille niet krijgt).

Waar kan ik parkeren?

Je kunt de startplek bereiken met de auto. Let op, parkeren op Bussloo kost 6 euro, dus kom of op de fiets (gratis) of kom met 2 personen, zodat je de kosten kunt delen. Parkeerkaarthouders van Leisurelands kunnen uiteraard gratis op Bussloo parkeren. Strandhuys de Enk is bereikbaar via ingang 3 (Kneuterstraat ter hoogte van de Grotenhuisweg).

Wat krijg ik bij deelname?

Naast de routeboekjes voor 2 wandelingen en 2 consumptiebonnen voor een kop koffie, thee of flesje water bij Strandhuys De Enk, ontvang je ook een medaille als je 2 routes hebt gelopen en een fraaie herinnering.