De Corona-proof wandel 1-2 daagse

Hoe kun je een Corona-proof  wandelevent organiseren?
Allereerst hebben we de wandel 1-2 daagse omgetoverd tot een wandel 2 daagse, die verspreid is over de gehele maand mei. Daarbij hebben we de starttijden liggen tussen 6 uur in de ochtend en 15 uur in de middag. Bovendien bieden we in totaal 8  verschillende routes aan. De kans dat je dus in groepen loopt is niet aanwezig. En je loopt de routes allemaal in dezelfde looprichting, zodat je elkaar niet gaat tegenkomen.

Wij als organisatie zorgen er bovendien voor dat , wanneer meer mensen zich tegelijkertijd aanmelden om te starten, deze minimaal 3 min na elkaar starten. Ons startgebied biedt bovendien veel ruimte (Bussloo strand), waardoor het wachten in alle rust en ruimte kan.

Inschrijven gaat via het loket van strandhuys de Enk. Deze is , net als voor de andere gasten die ons strandhuys bezoeken, Corona-proof gemaakt. We bieden alles aan via het loket, die door Plexiglas is gescheiden.

De finishtijden zijn door de verschillende afstanden en de verspreiding van dagen ook ver uit elkaar liggend. Hierdoor krijg je geen zgd. terrasvorming bij de finish. Bovendien hebben we geen terras en kun je jouw drankje , koffie etc na afloop op een rustig plekje op Bussloo (ruimte zat) nuttigen en even nagenieten van jouw wandeling.

Wat zijn de regels die we hanteren om deze wandel 2 daagse Corona-proof te houden?
– je mag allereerst met maximaal 2 personen de wandeling doen.
– daarbij dien je de 1,5 meter in acht te nemen. Ook als je partner van elkaar bent. Dit om discussie te voorkomen.
– wanneer er meerdere personen gelijk willen starten, dan zorgen wij ervoor dat er 3 minuten tussen de startende personen zit.
– wanneer je een wandelaar inhaalt, waarschuw elkaar dan even en zorg dat je elkaar veilig en op 1,5 meter afstand passeert.
– neem sanitaire voorzieningen mee, zodat je veilig en fijn kunt wandelen
– neem voldoende water, voeding, evt koffie mee. We hebben geen drankposten ingericht onderweg
– neem evt desinfecterende reinigingsmiddelen mee, zodat je veilig op openbare banken kunt uitrusten
– blijf na afloop niet te lang hangen bij de finish, maar neem je medaille in ontvangst en geniet thuis na van je prachtige wandeldag.

Als we ons houden aan de regels, dan wordt dit een heerlijke en veilige wandel 2 daagse in deze moeilijke tijd.